Over tre årtiers produktion af aluminiumsmaster, har givet John Mast en stor mængde af know-how omkring aluminium og stålwirer. Kombinerer man dette med teknisk snilde og opfindsomhed, kan denne viden bruges til meget andet end at fremstille rigge til sejlsporten. Det har John Mast bevist mere end en gang. Gennem en årrække har vi været leveringsdygtige i skræddersyede totalløsninger til opgaver, der kræver den unikke kombination af høj styrke og lav vægt, der kendetegner vores aluminiumsprofiler.

Af de vigtigste opgaver kan nævnes en japansk inspireret viftekonstruktion til Kattegatcentret i Grenå, "Netværket" - en kombination af kunst og byport i Ballerup kommune samt det gigantiske banner, der pryder Menu (før ISO) på Strandvejen i Hellerup.

Banneret er spændt ud mellem to 13 meter høje aluminiumsprofiler, der hver er forsynet med en hulkehl - præcis som på en sejlbåd. Således kan kæmpebanneret også sættes og stryges - præcis som var det et storsejl.

Men teknikken er ikke det hele, designet er også en ganske vigtig faktor. Rotunden, som bygningen der huser Menu (før ISO) kaldes, er skabt af arkitekten Henning Larsen. Det var derfor af altafgørende nødvendighed, at designet af banneret passede til den øvrige stil. De simpleste løsninger er ofte også de smukkeste.

Henrik Boserups restaurant "formel B" på Frederiksberg har også nydt godt af vores ekspertise.

Her ses overbygningen til terrassen, der rummer 40-50 siddende gæster.


Elefanthuset

Københavns Zoologisk Have åbnede den 10. juni 2008 deres helt nye Elefanthus. Under fremførelsen af Elefanthuset blev John Mast kontaktet med henblik på at hjælpe med ekspertise omkring tovværk. Der skulle findes, ja endda fremstilles, et stykke tovværk som havde en farve der passer til huset og samtidig en så enorm brudstyrke (22 tons), at en hidsig elefant ikke kunne bryde igennem.

John Mast kender til brudstyrker fra sejlsporten. Og på verdens have er der også brug for ekstra styrke. Så mon ikke der skulle være et stykke tovværk som kunne holde en hidsig elefant inde.

Efter kort tid blev der fremstillet et meget specielt tovværk - klar til montering. Der ydermere havde en overflade som kunne godkendes af arkitekten.

Nu kan elefanterne trives i et topmoderne hjem, som er designet efter de allerbedste forhold og materialer der findes.

Nu er det kun tovværk der adskiller elefanterne fra publikum.